| Ljubavna poezija | |
|
+6baby Majstorica Leny Merkur Tatoo Lara 10 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Lara
Broj poruka : 1995 Datum upisa : 22.09.2009 Godina : 54 Lokacija : Srbija
| Naslov: Ljubavna poezija Uto Sep 22, 2009 7:29 am | |
|
Poslednji put izmenio Lara dana Pet Okt 09, 2009 9:36 am, izmenio ukupno 3 puta | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Uto Sep 22, 2009 7:30 am | |
| Neka mene u tvom jutru...
Jesam li... Prividna tišina nakupljenog krika... Jesam li... Caša rose skupljana jutrima... Jesam li... Nemir u tvom nemiru, dotaknuta zora nocima prosutog dodira... Jesam li.. Prašina zaostala iz nekog drugog vremena... Skrivena u jednom dijelu tvog svemira... Jesam li...Ne pitaj se... Obriši rosom svaki nataloženi nemir... Neka mene u tvom jutru... Cistom..svjetlucavom Ljubavlju obogacenom... Ne pitaj više.. Jesam li... JESAM... | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Sre Sep 23, 2009 10:45 am | |
| Nocu
Nocu, dok ti spavaš moje srce bdije nad tobom tebi se ništa, ništa ne smije dogoditi toliko, toliko te volim jedino, jedino s tobom mogao bih bih plakati mogao bih se smijati opraštati i razumjeti vjeruj mi, toliko, toliko te volim od juce tek si tu, i o tebi malo znam al mogu život svoj da ti dam uz mene nadi mir, nikad sumnju, nikad bol moja ljubav bice zalog za to mila, poklanjam ti svaki dan svog života kada se moj san ostvari i ti ceš kao i ja biti sretna toliko, toliko te ljubim.
Rade Šerbedžija | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Ned Sep 27, 2009 7:50 am | |
| Koliko volim te Srecko Savovic
Kol'ko je u moru kapi za jednu više volim te ne trudi se da ih brojiš nemoguce je Kad mi neka druga pridje ne može da dirne me vidi da mi gori tijelo kljuca zbog tebe
Koliko volim te ne mogu ti reci za to ludilo nema prave rijeci nijedne Koliko volim te necu ni da pišem od broja najveceg za jedan broj je više
Koliko na vedrom nebu nocu sija zvijezdica za jednu više, oci moje tebe volim ja Cure nove i one bivše pod kožu mi ne ulaze k'o da na mom srcu piše kuca za tebe | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Pon Sep 28, 2009 8:21 am | |
| Kemal Monteno
Uvijek ti od prvog dana, samo ti u svakoj misli, uvijek ti u svemu, samo ti danas i uvijek, ti u mom zivotu ljubavi
Uvijek ti u svakom jutru, samo ti u svakoj stvari, samo ti za mene, samo ti danas i uvijek ti u srcu mom si ljubavi
Uvijek ti i necu dio svakog sna tvoj glas je kao muzika sto svud je cujem ja
Samo ti u pjesmi koju pjevam sad u svemu sto o tebi znam o cemu snivam
Uvijek ti u svakom zvuku, samo ti u svakom sumu, uvijek ti vjeruj mi, samo ti danas i uvijek, ti od svih na svijetu ljubavi | |
|
| |
Tatoo
Broj poruka : 3483 Datum upisa : 21.09.2009 Godina : 57
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Uto Okt 13, 2009 6:47 am | |
| Gradinar - Rabindranat Tagore
Ceznem da ti kazem najdublje reci koje ti imam reci; ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mi se mogla nasmijati.
Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u sali.
Olako uzimam bol svoj, strahujuci da bi to mogla ti uciniti.
Ceznem da ti kazem najvernije reci koje ti imam reci; ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mogla posumnjati u njih.
Zato ih oblacim u neistinu, i govorim suprotno onome sto mislim.
Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujuci da bi ti to mogla uciniti.
Ceznem da upotrebim najdragocenije reci sto imam za te; ali se ne usudjujem strahujuci da mi se nece vratiti istom merom.
Zato ti dajem ruzna imena i hvalim se svojom surovoscu.
Zadajem ti bol, bojeci se da neces nikada saznati sta je bol.
Ceznem da sedim nemo pored tebe; ali se ne usudjujem, jer bi ti inace srce iskocilo na usta.
Zato brbljam i caskam okolo i zatrpavam svoje srce recima.
Grubo uzimam svoj bol, strahujuci da bi ti to mogla uciniti.
Ceznem da te ostavim zauvek; ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mogla otkriti moj kukavicluk.
Zato ponosito dizem glavu i dolazim veseo u tvoje drustvo.
Neprekidne strele iz tvojih ociju cine da je moj bol vecito svez. | |
|
| |
Merkur
Broj poruka : 1238 Datum upisa : 21.09.2009 Godina : 56 Lokacija : Srbija
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Pet Okt 16, 2009 8:50 am | |
| DOTAKLA BIH TE
Dotakla bih te kao nekad. Da znam samo kojim putem snovima lutas trazeci ljubav, nasla bih te, dotakla bih te, kao tada... Da samo mogu da doletim, uzalud pruzam uvela krila ovo nebo ne razume srecu.
Dotakla bih te kao zelja; znam da me zelis i da me pratis nekim mislima kad nikog nema da te utesim. U tom trenu na nekom drugom kraju ceznje ja sam sama. A dotakla bih te kao san, da smirim ti uzdah, da zacaram ti usne i umirim te rukama trazeci samo da me cvrsto stegnes, da mi samo kazes da sve proslo je.
Dotakla bih te kao miris kad ides poljem, kad u njemu nadjes neki mali svet. I onda kad sve nestane, jos uvek osecas miris poljskog cveca, jos uvek si tamo jos uvek me pratis... Dotakla sam te svojim recima al nije to sve, ne, nije jos kraj, jos uvek cekam te... | |
|
| |
Merkur
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Pet Okt 16, 2009 8:51 am | |
| LJUBAV
Vec godinama ucim tvoje crte, u koje dani Utiskuju svoje male vatre; godinama pamtim Njihovu svetlucavu neponovljivost, i resetkastu lakocu
Tvojih pokreta, iza providnih zavesa popodneva; Tako te vise ne prepoznajem izvan pamcenja Koje te predaje meni, i tako sve teze krotim Struju vremena sto ne prodje kroz tebe, kroz blagi metal
Tvoje krvi; ako se menjas, menjam se sigurno i ja, I s nama taj svet sagradjen oko jednog trenutka Kao plod oko kostice, satkan od nestvarnog mesa Sto ima ukus munje, ukus prasine, ukus godina, Ukus snega rastopljenog na plamenu tvoje koze.
Vec godinama znam da nestajemo zajedno; Ti progorena zvezdom moga secanja, izvan koje Sve manje te ima, ja lepo rasturen u tebi, U svim popodnevima, u svim sobama, u svim danima, U svemu sto puni te polako, kao pesak Postelju reke; i taj nas trenutak Traje duze od tudje smrti. | |
|
| |
Merkur
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Pet Okt 16, 2009 8:53 am | |
| Andjele moj,jutrom se budim tobom na usnama Pogledom uzalud trazim,cekam Nadam se da cu te opet sresti Na zlatnom mostu iznad tuge Da ti kazem da u tebi mili moj Vidim svoj pocetak i kraj Mislim na crne oci tvoje Sto mi dah daju da ziveti mogu Za mene sjaje zvezde sjajne Zelim ih videti,molim se... Pitam se da li moze biti Da ono sto je dvoje postane jedno Prvim pogledom Konacnom ljubaljvlju Ili je varka sto dusa mi sluti Varljiva opsjena,laz,prevara Jedini moj,ja znam da moj nikada neces biti Ipak,ti i ja smo jedno Na neki nas uzvisen nacin Gde pogled govori vise od reci U meni te ima,to je istina Sto poput otrova trujes mi dusu I slatkim osmehom dajes mi nadu Da bolje sutra za nas postoji U nekom svetu nadanja | |
|
| |
Merkur
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Pet Okt 16, 2009 9:19 am | |
| Zagrli me
Ne trebaš mi ništa reći svoju prošlost,svoje ime ako će ti biti lakše zagrli me-zagrli me.
Uyeću te u naručje da te čuvam usred zime prijat će ti moje telo zagrli me-zagrli me.
Zagrli me oko vrata oluja se diže ne može ti vetar ništa ako priđeš bliže...
Ukrao bih sreću za nas kupio bih,nemam čime jedino si moje blago zagrli me-zagrli me.
Ne trebaju tebi draga ove pesme,ove rime najviše je što se može zagrli me-zagrli me. | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Pet Okt 16, 2009 8:57 pm | |
| Pero Zubac - Ne bira se ljubav
Ne bira se ljubav kao ni smrt.
Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano.
Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima.
Niti se odupreti mozeš niti preskociti dan.
Kao što ne možeš tudi san usniti niti okom drugim videti.
Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom casu volim.
Poslednji izmenio Lara dana Pet Okt 16, 2009 9:00 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Pet Okt 16, 2009 8:59 pm | |
| Ljubavna pesma
Gdje nisi ti i tvojih ociju sjaj, tamno je meni. I uz jasno treperenje svijeca, tamno je meni. I kraj tihog plamena stada tamno je meni. Suncana svijetlost samo me ranjava, tamno je meni. Gdje tebe nema i tvojih ociju, tamno je meni. Bhartrihari | |
|
| |
Leny
Broj poruka : 68 Datum upisa : 22.09.2009
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Sub Okt 17, 2009 11:11 am | |
| Ako me ikada sretneš
Kada me sretnes nocas u snu Poljubi me kao da sam pored tebe tu Sapni mi koliko me ludo volis Priznaj mi sve cega se bojis Reci mi cemu se molis I da li dane do ponovnog susreta brojis
Povedi me do svog srca Pokazi mi da samo za mene kuca Zelim da vidim tajnu Koju krijes u ocima Moram da saznam Cije ime ti stoji na usnama
Ako me sretnes u tvome snu Zagrli me jako i drzi me dugo Stavi mi na usne poljubac mali Da znamo sigurno Sta smo vec odavno znali Da smo samo najbolje jedno drugom dali
Ako me sretnes u tvome snu Pozeli me jako i kada se probudis Ja cu mozda biti pored tebe | |
|
| |
Leny
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Sub Okt 17, 2009 11:13 am | |
| Potrebno mi je-D.Maksimović
Potrebno mi je mnogo sunca, i to nocu, jedno da me susrece, jedno da zamnom svetlost baca, u ponoru jednom dubokom, jedno da nosim u ruci kad od jada ne vidim prst pred sobom.
Potrebno mi je mnogo nezhnosti, i to svakog dana, i mnogo od miloshte rechi, potrebno mi je primirje izmedu srca i seccanja izmedu neba i bola koji pred njim klechi.
Potrebna su mi dobrodoshlicom ozarena lica mnoga, i to svakog trena, potreban mi je prijatelj i to shto veci, potrebni su mi mostovi viseci preko mrzhnje, preko nesporazuma nepremostivoga. | |
|
| |
Leny
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Sub Okt 17, 2009 11:14 am | |
| Ljubavna pesma – Jovan Dučić
Ti si moj trenutak i moj san i sjajna moja reč u šumu i samo si lepota koliko si tajna i samo istina koliko si žudnja.
Ostaj nedostižna, nema i daleka jer je san o sreći više nego sreća. Budi bespovratna, kao mladost. Neka tvoja sen i eho budu sve sto seća.
Srce ima povest u suzi što leva, u velikom bolu ljubav svoju metu. Istina je samo što duša prosneva. Poljubac je susret najlepši na svetu.
Od mog prividjenja ti si cela tkana, tvoj plašt sunčani od mog sna ispreden. Ti beše misao moja očarana, simbol svih taština, porazan i leden.
A ti ne postojiš, nit’ si postojala. Rodjena u mojoj tišini i čami, na Suncu mog srca ti si samo sjala jer sve sto ljubimo – stvorili smo sami. | |
|
| |
Leny
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Sub Okt 17, 2009 11:15 am | |
| Moja ljubav -J.Dučić
Sva je moja ljubav ispunjena s tobom, Kao tamna gora studenom tišinom; Kao morsko bezdno neprovidnom tminom; Kao večni pokret nevidljivim dobom.
I tako beskrajna, i silna, i kobna, Tečeš mojom krvlju. Žena ili mašta? Ali tvoga daha prepuno je svašta, Svugde si prisutna, svemu istodobna.
Kad pobele zvezde, u suton, nad lugom, Rađaš se u meni kao sunce noći, I u mome telu drhtiš u samoći, Raspaljena ognjem ili smrzla tugom.
Na tvom tamnom moru lepote i kobi, Celo moje biće to je trepet sene; O ljubljena ženo silnija od mene - Ti strujiš kroz moje vene u sve dobi.
Kao mračna tajna ležiš u dnu mene, I moj glas je eho tvog ćutanja.Ja te Ni ne vidim gde si, a sve druge sate Od tebe su moje oči zasenjene. | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Čet Nov 19, 2009 7:48 am | |
| Zato... zato sto si mi ulepsao zivot, zato sto si mi podario srecu, zato sto si mi otvorio vrata, jednog divnog i nezaboravnog sna, zato sto sam mogla umreti, a ne osetiti ono uzviseno sto mi nesebicno pruzas ti, zato sto si uvek za mene tu, zato sto si me uzvisio pred drugima, zato i ja tebi dajem pobedu, zato sto sam te zavolela, trudicu se da sve stranice tvog zivota, ispunim nesebicnom ljubavlju... | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Čet Nov 19, 2009 7:48 am | |
| "Ti me cinis srecnom!"
"Zelim da ti Srecom uzvratim srecu... Toplinom toplotu ... Osecajem osecaj ... Neznoscu neznost ... Krvlju krv ... Pogledom pogled ... Dodirom dodir ... Osmehom osmeh... Zagrljajajem zagrljaj ... Poljupcem poljubac ... Ljubavlju ljubav ... Srcem srce ... Istinom istinu ... Nadom nadu ... Veru verom ... Zivot zivotom ... LJUBAVI MOJA VELIKA PRVA I POSLEDNJA ZAUVEK !"
TI NISI VISE MOJA ILIZIJA TI NISI VISE MOJ SAN TI SI MOJA STVARNOST U NEMIRU STVARAS MIR | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Čet Nov 19, 2009 7:51 am | |
| Mislim na tebe, dok jesen topi osmijeh ljeta i vlaznim trgom vjetar seta mislim na tebe, i dok misli bjeze kad malo toga jos nas necim veze i dok sa svoda zvijezda pada mislim na tebe i tada
Tvoje su rijeci ko noc sto sja u staroj luci ko kisna kap na mojoj ruci mislim na tebe pamtim tvoje oci kad sve sto traje neka sjeta smoci i kad me izda svjetlost grada mislim na tebe i tada
Mislim na tebe kad je vrijeme lose kad se bez mjere neke rijeci trose i dok se kucom sulja gusta tama i dok me motre slike s trosnog rama na tebe mislim i kad valja leci dok vjetar ljulja zadnji sjaj u svijeci
Mislim na tebe, i kad me vecer tugom zbuni uz tanku kavu s velom sumnji mislim na tebe, i kad ptice prhnu cak i kad misli gube svaku svrhu i kad me umor posve svlada mislim na tebe i tada i tada, i tada | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Ned Nov 22, 2009 7:20 am | |
| Ekspres za sever (Miroslav Antić)
Možda niko nije umeo da te želi ovako kao ja noćas.
Tvoje ruke bele kao samoća. Tvoja bedra sa ukusom platna i voća. Tvoj malo šuštavi glas.
Sa nosom dečačkim prilepljenim uz okno vagona,
nejasan samom sebi kao oproštajno pismo padavičara,
i cudno uznemiren toplinom kao razmažen pas,
putujem, evo, putujem da natrpam u glavu još neslućene predele, da drveću poželim najlepšu laku noć na svetu,
da se vrtim kao lišće, kao vetar po travnjacima, kao zvezde i ptice.
Da malo nemam plan.
Da imitiram klavijature, liftove i okean.
Da zaboravim ruku na tvom struku. I lice uz tvoje lice. | |
|
| |
Lara
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Ned Nov 22, 2009 7:23 am | |
| SRCE
Srescemo se opet, ko zna gde i kada, nenadano i naglo javices se meni - mozda kad u dusi bolno zastudeni, i u srcu pocne prvi sneg da pada.
Na usnama nasim poniknuti nece ni prekor, ni hvala; niti tuga nova sto ne osta vise od negdasnjih snova ni kaplja gorcine, ni trenutak srece.
Ali starom strascu pogledam li u te to nove ljubavi javlja se glas smeo! Jer sto srce hoce to je njegov deo - uvek novi deo od nove minute.
Jovan Ducic | |
|
| |
Majstorica
Broj poruka : 5244 Datum upisa : 27.09.2009
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Čet Nov 26, 2009 9:39 am | |
| | |
|
| |
Majstorica
Broj poruka : 5244 Datum upisa : 27.09.2009
| Naslov: Re: Ljubavna poezija Uto Dec 08, 2009 1:00 pm | |