Broj poruka : 3483 Datum upisa : 21.09.2009 Godina : 57
Naslov: Re: Ljubavna poezija Sub Jul 07, 2012 9:21 am
Cujes li sapat zvezda, cujes li pesmu meseca... Cujes li kako nam govori o tajnom mestu... Negde daleko u tajnom kutku srescemo se ti i ja, pogledacemo se i odmah cemo znati.. Koliko jos mozemo jedno drugome dati... Poklonio si mi ceznju, dala sam ti zelju, stopila se u pozudu.. Na tren sam pomislila nestace, ova pozuda i strast otici ce... Vrele noci u samoci donose mi nemir, kradu mi snove, i sve dublje i dublje vuku me ka tebi.. A ti,nestvaran nepostojan i dalje mi razum mutis, doces samo na tren uzmes mi snove, pokupis svaki deo moje ceznje, sve moje postaje tvoje i lagano da ne probudis zvezde nezdajes u hodnicima snova... Mozda sve ovo nije stvarnost, mozda je ovo neko drugo vreme... Neko drugo mesto,tajni kutak gde stalo je vreme, nestali su trenuci ostale su samo zelje... Van svakog prostora, u nekom drugom vremenu u kutku pozude mozda se i sretnemo... I ponovo me na oblacima ceznje, u vrtlogu zelje dodirima dovedes do granica pozuda...
Tatoo
Naslov: Re: Ljubavna poezija Ned Jul 08, 2012 1:58 am
Ti i ja cemo uvek biti jedno... Cak i kad izgovorimo ono poslednje "zbogom" i krenemo razlicitim putevima....
Naci ces neku drugu, mozda ces je i voleti... Naci cu drugog, mozda cu ga i voleti....
Ali bice dovoljan jedan poziv, jedna rec da sve ostavim i dodjem tebi...
Pred svetom stranci.... Smo ti i ja znamo istinu... Zauvek prijatelji... Vecni ljubavnici....
beka
Broj poruka : 785 Datum upisa : 16.03.2011
Naslov: Re: Ljubavna poezija Pet Jul 13, 2012 1:32 am
ZABORAVI DA NEGDE NA SVETU POSTOJE
Zaboravi da negde na svetu postoje tvoji muževi, i moje žene, i postelje u kojima su snovi - zanat. Danas će drumovi biti za mene i tebe pruženi daleko negde u nepovrat.
Možda smo nas dvoje rođeni zato da tuda odemo, da ti milujem kosu i budem nežan prvi, pa posle da jedno drugome malo lepoga prodamo za jeftin honorar ljubavi i skroman bakšiš krvi.
Nikad zbog tebe neću ići da tražim rum, ni da napišem najbolju pesmu kraj čaše. Ne plači za mnom kad se vratiš niz drum. Ne maši ... ni ja neću da mašem ....
Mika Antić
Palma*
Broj poruka : 118 Datum upisa : 14.01.2013
Naslov: Re: Ljubavna poezija Pon Jan 14, 2013 9:04 am
Sri Sri Ravi Shankar: PLEŠI NA KIŠI
Svaka kišna oluja u tvom životu dotakla je tajnu u dubini tebe. Dala ti je snagu, učinila da rasteš.
Znaj,kiše rađaju dugu donoseći boje u tvoj život i tada sjajiš poput zlata.
Kada se tamni oblaci počinju okupljati, pauni tiho čekaju kišu šireći svoje raskošno perje. Sa kapima kiše započinju ples, predivan ples.
Nije svemu došao kraj kada tamni oblaci stignu i zamrače nebo. Proći ćeš ti i kroz to.
Dvije su staze kojima možeš ići. S uzdahom plačući ili s pjesmom plešući; proći ćeš i kroz to.
Uspiješ li pjevati i plesati na kiši, teći ćeš kao rijeka, rijeka radosti.
Palma*
Broj poruka : 118 Datum upisa : 14.01.2013
Naslov: Re: Ljubavna poezija Pon Jan 14, 2013 9:07 am
I ove si noći u meni, u mislima koje me ka tebi vode, staza satkana od tvojih reči i koraci nemi kao nas dvoje, mesec koji osvetljava tragove i vetar koji iste briše. Nema povratka, ostaću zarobljena u odajama tvog nedokučivog sveta, ostaću vezana u tišini tvojih misli i izgubljena u tonovima tvoje muzike, lutaću kroz skrivena mesta i pokušavati da osetim svaki njihov kutak koji ne postoji za druge, koji je tu samo zbog nas, koji nikome drugom nije dostupan i važan. Naš mir, naš san, naš beg... I noćas. I ove noći si u mom srcu. U onom malom, posebnom delu gde ne može ući bilo ko, gde nikome nije dozvoljeno svojim postojanjem da okalja taj mali, magični deo mog bića koji postoji samo za tebe, i pripada samo tebi. Samo tebi.... I noćas. I ove noći ja ću na nekom nepostojećem, magičnom ćilimu, ili na krilima nekog bajkovitog stvorenja doleteti do tvoje mašte, spustiti glavu na tvoje rame, sklopiti oči i biti spokojna, Tiha i nepomična. Osetiću te, i imaću te. Bićeš moj, u tvojoj mašti, mojoj, u našem svetu, carstvu sanjara... I noćas. I ove noći poslušaću vetar, čuti neku tvoju reč i boju glasa koju nikada nisam. I ove noći pogledaću nebo i u sjaju zvezde, one levo, ona male ja videću sjaj oka, i pogled koji mi još nije upućen. I ove noći toplina vazduha dodirnuće moje rame. Osetiću ruku koja me nije dotakla i dodir kakav nisam osetila... Onda ću šaku osloniti na usne i poslati poljubac u nepovrat. Nastaniće se na usnama koje volim a koje me nikada nisu ljubile. Ne u realnom svetu. I noćas... Kao i prošle noći, i one pre nje, kao što ću i naredne... I ove noći te volim. Na onaj naš čudan, neshvatljiv za druge, neizrečiv za nas, neopisiv za svet; Na onaj naš drugačiji, lepši od bilo kog drugog; Na onaj naš samo nama znan način... I noćas. (autor nepoznat)
Tatoo
Naslov: Re: Ljubavna poezija Sub Jan 26, 2013 11:30 am
NEMA TE
Opet sam te tražila u nekim mračnim sobama gdje tutnje tuđe prošlosti U nekim drugim ljudima koji ti ni po čemu ne sliče
Na tuđim dlanovima u praznim pogledima na pijanim usnama umišljenih pjesnika i nigde te nema
Tvoja tišina piše duga pisma i tvoja odsutnost nema svoje ime
Sa druge strane razuma još uvek dolutaš sanjiv i djetinjasto zanesen nekim tako običnim stvarima
Ostaviš otiske prstiju izgužvanu postelju i par stihova pride
Da ne zaboravim i nikad sebi ne oprostim što te sa svakim jutrom opet izgubim
Tebe koji si dan i noć i onaj san koji se čeka životima uzastopno
(C) Marijana Vukcevic
Tatoo
Naslov: Re: Ljubavna poezija Ned Feb 24, 2013 12:14 pm
NOĆAS...
Noćas zvezde umiru, na mojim rukama, umilne, bez glasa, samo svetlosti Mesečevom obasjane, i mojoj suzom zalivane, iz teških uzdaha...
Noćas ptice šapuću, tihim cvrkutom, jezikom vetrova, da ne probude, usnuli svet, I one skoro da ćute, da ne naruše, Tuge let...
Noćas i jedna ruža, ostaje neubrana, najlepši ponoćni cvet, iz moje prepune, bašte ljubavi, Jer je nemam, kome pokloniti, nekome dati...
Noćas, nalivam se čežnjom, probuđenom , među snovima, Noćas i meni, moje reči, čudno zvuče, idu tragom nemira...
Noćas, sve je noćas sraslo, sa korenom sećanja... Noćas saosećam, sa svojim mislima, sve je izgubljeno, Ako te ne pronađem, u snovima mojim... Noćas...
...gorki...
Tatoo
Naslov: Re: Ljubavna poezija Pon Mar 04, 2013 6:40 am
Posucu se pepelom i raspusticu kose, spaljivacu se svakodnevno po trgovima gradskim, struje recne pusticu da me nose i igracu bosa po sokacima ciganskim,
ako me ne poljubis.
Pogledom besnim rasteracu Mesec i zvezde u besputne staze izbeglicke, raspusticu vetrove nebom da jezde i pevacu pesme bludne, razvratnicke,
ako me ne poljubis.
Naci ce me neko na violinskoj visim zici, eno je gde opet svira mislice. Samo oni koji vole znaju, to bol cici, kada se rasprsnem u hiljadu komada, verovace,
ako me ne poljubis.
Ne vidim li se u ocima tvojim, ceznjom izazvacu prljavi rat, oslusni, u grudima mojim eksplodiracu, otkucava sat,
ako me ne poljubis sad
Bonita
Broj poruka : 71 Datum upisa : 24.01.2015
Naslov: Re: Ljubavna poezija Uto Maj 05, 2015 9:00 pm
Stare ljubavi što ih je znao svijet duge večeri u ruci poklonjen cvijet, stare ljubavi u čistom jutarnjem sjaju zauvijek u nama ostaju i svjetlost očima daju.
Stare ljubavi još uvijek prate nas kasne jeseni i njihov umoran glas, stare ljubavi nestati nikada neće one su tragovi prošlosti, one su odjeci sreće.
Bilo je i suza, bilo je i smijeha, al’ prođe brzo sve. Bilo je i straha, bilo je i grijeha, još pamtim dane te. Bile su velike, bile su skrivene, bile su opasne, mi sjećamo se tog. Gdje su sad? Gdje su sad? Gdje su sad?
Stare ljubavi dalje nam ne daju poć tajni susreti kad padne proljetna noć, stare ljubavi, te sjene minulih dana, svakog me poljupca sjećaju uvijek kad ostanem sama.
Bilo je i suza, bilo je i smijeha, al’ prođe brzo sve. Bilo je i straha, bilo je i grijeha, još pamtim dane te. Bile su velike, bile su skrivene, bile su opasne, mi sjećamo se tog. Gdje su sad? Gdje su sad? Gdje su sad?
Stare ljubavi još uvijek prate nas kasne jeseni i njihov umoran glas, stare ljubavi nestati nikada neće one su tragovi prošlosti, one su odjeci sreće. One su tragovi prošlosti, one su odjeci sreće.
Željko Sabol, Stare ljubavi
Bonita
Naslov: Re: Ljubavna poezija Uto Maj 05, 2015 9:03 pm
TKO NIJE
Tko nije odlazio
Kroz noćnu mirisnu
Mirisnu i žalosnu kišu tuge
Taj nikad neće reći moći
Da ljubio je i volio
Kome tuga nije zidala
Gradove u kojima se skrivao
Taj nikad neće reći moći
Da je ljubav imao
Da je nebu zvijezde krao
I otkidao mirise
Tko nije pod teretom teških nota
Sa usana brisao riječi
I dušu napunio teškom bolom kišom
Taj nikad ne može pričati o sreći
Može samo živjeti onako
Plašljivo i više krišom
Tko nije sa tugom nikada pred zoru
Borbe vodio
Taj nije ljubavi bio vrijedan
Da bi se opet u ljubavi rodio.
Bonita
Naslov: Re: Ljubavna poezija Uto Maj 05, 2015 9:03 pm
Umoran od zaboravljanja
Umoran sam već od zaboravljanja Jer uvijek nekoga treba zaboraviti Odreći se svega lijepog što je bilo I praviti se Praviti se da je to u redu Da je sve u redu Da se svijet i dalje okreće E vidiš to ja ne mogu I teško se odričem sreće Koju sam jednom pripitomio S kojom sam jednom ruku pod ruku Prkosio na sve strane I svim ljudima Ne tjeraj me više da zaboravljam Nisam ja na ovaj svijet stigao Da nešto uništavam Da iz nečeg lijepog Stvaram tužne horizonte Ja bi da se sjećam Da osjećam okus svakog poljupca I da pamtim dlanove Koji su nekad nosili sunce kroz proljeća I grijali me više nego što me može Ljeto zagrijati Ja se ne želim više uspomenama opijati Ne tjeraj me da i tebe zaboravim Kao što sam morao U zaborav zaključati svaku Riječ od koje je srce moglo ozdraviti Pusti me da rastem Da se širim ovim ljubavnim prostranstvom Ne želim više zaboravljati sve ono Što je bilo lijepo I pusti me da poput ptice krenem Da cvjetam A ne da venem u nijemom zaboravu U ledenom okovu onog što je bilo sve A sad je ništa.
Bonita
Naslov: Re: Ljubavna poezija Uto Maj 05, 2015 9:04 pm
U čaši kraj kreveta
U čaši kraj kreveta Malo jeseni i puno tebe Istrošeni datumi Uredno složene uspomene Tvoji dlanovi što griju I najhladnije zime I kao mjesec iznad kreveta Tvoje ime kao svijetlo Nepomućeno i blisko Iz tuge se vraćamo Malo jači nego što smo bili Korak nam isti I želje nam se pletu Kraj kreveta čaša Da se jutro u njoj okupa I da te vidim kako se budiš Kako u očima sve novo nudiš Cijelo nebo ti je u njih stalo Kao čudo koje se jednom dogodi Kao ljubav koja se sanja I čeka da dođe Pokuca na vrata I uđe zauvijek Jer dalje nemože i neće U čaši kraj kreveta Malo jeseni i puno tebe I prve kapi sreće.
Bonita
Naslov: Re: Ljubavna poezija Uto Maj 05, 2015 9:04 pm
Ako odeš jednog dana
Ako odeš jednog dana ili možda nekad zbunit ćeš potoke i rijeke i zvijezda i neba odlutat ćeš tiho s knjigama pod rukom i reći ćeš nije mi žao i što će poslije taj vojskovođa bez vojske zvjezdoznanac bez vodoskoka taj neznanac u svađi napraviti kad otkrije ta svjetla i zastane dobro pripremljen na tugu ako odeš prevarit ćeš sve matematike i knjige zbunit ćeš trgove i brige ovu stanu i one druge dolazeće zore prevari ćeš more i kiše i mnogo još više od mene zaista ako odeš jednog dana ili nekad doći će u podne sjene da prekriju sve buduće moje.